Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30–20.30
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. június 25.–július 1.
Uránia-terem: június 25.–július 1. > 15.30
Danny Collins  (12)
Danny Collins

színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, 106 perc, 2015

Rendező: Dan Fogelman

Szereplők: Al Pacino, Jennifer Garner, Josh Peck, Melissa Benoist, Bobby Cannavale, Christopher Plummer, Annette Bening

Danny Collins (Al Pacino), az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere (Christopher Plummer) megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.

Béke Art-mozi: június 25.–július 1. > 16.00
Lány macskával  (16)
(Incompresa)
Lány macskával (Incompresa)

színes, olasz-francia film, 103 perc, 2014

Rendező: Asia Argento

Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Gabriel Garko, Gianmarco Tognazzi, Giulia Salerno, Anna Lou Castoldi

Uránia-terem: június 25.–július 1. > 17.45
Normál helyár: 750 Ft!
3D
Jurassic World  (12)
Jurassic World

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 124 perc, 2015

Rendező: Colin Trevorrow

Szereplők: Chris Pratt, Lauren Lapkus, Vincent D'Onofrio, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Katie McGrath, Judy Greer

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja.

Béke Art-mozi: június 25.–július 1. > 18.00
Saul fia  (12)
Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015

Rendező: Nemes Jeles László

Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Béke Art-mozi: június 25.–július 1. > 20.00 – Európai Panoráma
Jön Harold!  (16)
(Her er Harold)
Jön Harold! (Her er Harold)

színes, feliratos, norvég vígjáték, 87 perc, 2014

Rendező: Gunnar Vikene

Szereplők: Bjorn Sundquist, Björn Granath, Fanny Ketter, Lena-Pia Bernhardsson, Olaf Heggdal, Samuel Hellström, Andreas Hyttsten, Evert Lindkvist

Harold (Björn Sundquist) már negyven éve ugyanazt a kis családi vállalkozását vezeti feleségével: bútorokat értékesítenek egy norvég kisvárosban. A nyugdíjas korhoz közelítő férfi hirtelen a csőd szélére kerül, amikor a svéd IKEA éppen Harold bútorboltjának a szomszédságában nyitja meg legnagyobb norvég üzletét. Harold viszont nem hagyja, hogy élete munkáját nyom nélkül eltörölje a multi, hogy a tömörfa bútorok helyét végérvenyesen átvegyék a lapraszerelt konfekciók: pisztolyt ragad és nekivág Svédországnak. Azt tervezi, hogy elrabolja az IKEA alapítóját, Ingvar Kampradot (Björn Granath) és bosszút áll. Az eszelős ötlet végrehajtásában segítségére lesz egy svéd tinédzserlány, Ebba (Fanny Ketter), akivel út közben ismerkedik meg.

Uránia-terem: június 25.–július 1. > 20.15
Valami követ  (18)
(It Follows)
Valami követ (It Follows)

színes, magyarul beszélő, amerikai horror, 100 perc, 2014

Rendező: David Robert Mitchell

Szereplők: Keir Gilchrist, Bailey Spry, Loren Bass, Olivia Luccardi, Lili Sepe, Jake Weary, Daniel Zovatto, Ruby Harris

Képzeld el, hogy követ valaki. Bárhol is vagy, és egyszer csak feléd sétál. Bármilyen alakot felvehet. Lehet egy régi ismerős, kedves, szeretett arc, vagy egy ijesztő alak, egy vadidegen. Nem fut feléd, nem is különösebben siet. Csak határozottan megy feléd, és ha utolér, meghalsz. Ha pedig rád ragad, a követés átkától egyféleképpen szabadulhatsz: ha szexuális együttlét során átadod valaki másnak. De ha az illető meghal, újra nagy bajban vagy. A 19 éves Jay pedig halálos veszéllyel néz szembe, amikor egy ártalmatlan egyéjszakás kalandot követően arra lesz figyelmes, hogy valami követi. Csak egyben biztos: menekülnie kell előle - az életéért.

2015. július 2–8.
2015. július 9–15.
2015. július 16–22.
2015. július 23–29.
2015. július 30.–augusztus 5.
Közérdekű információk
design by chris