Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30–20.30
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2016. február 11–17.
Uránia-terem: február 11–17. > 15.30 – Európai Panoráma
3D
A kis herceg  (6)
(The Little Prince)
A kis herceg (The Little Prince)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc, 2015

Rendező: Mark Osborne

Szereplők: Riley Osborne, Marion Cotillard, James Franco, Benicio Del Toro, Rachel McAdams, Mackenzie Foy, Bud Cort

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

Béke Art-mozi: február 11–17. > 16.00 – Európai Panoráma
A pince  (16)
(Im Keller)
A pince (Im Keller)

színes, feliratos, osztrák dokumentumfilm, 81 perc, 2014

Rendező: Ulrich Seidl

A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, mi minden történik az osztrák pincékben, ahol legtitkosabb szenvedélyeiket élik ki a szereplők.

Uránia-terem: február 11–17. > 17.30
Kiemelt helyár: 900 Ft.
3D
Viharlovagok  (12)
(The Finest Hours)
Viharlovagok (The Finest Hours)

színes, feliratos, amerikai film, 117 perc, 2015

Rendező: Craig Gillespie

Szereplők: Chris Pine, Eric Bana, Kyle Gallner, Holliday Grainger, Ben Foster, Casey Affleck, Graham McTavish, John Magaro

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó hajókról. Így járt a Boston felé tartó SS Pendleton tartályhajó is, amelyet a vihar egyszerűen kettészakított. A hajó gyorsan süllyedő tatjában több mint 30 tengerész esett csapdába. A fedélzeten tartózkodó rangidős tiszt Ray Sybert (Casey Affleck) rövidesen rájön, hogy neki kell a kezébe venni az irányítást és rávenni a rémült embereket, hogy vitatkozás helyett kezdjenek közösen dolgozni, ha túl akarják élni a keleti part egyik legdurvább viharát. Eközben a katasztrófa híre eljut a parti őrség massachusetts-i támaszpontjára is, ahol Daniel Cluff (Eric Bana) mentőtiszt vakmerő mentőakciót indít a hajóroncsban rekedt emberek felkutatására. Az előttük álló akadályok ellenére négy fő indul a Pendleton legénységének segítségére. Bernie Webbernek, a parti őrség kapitányának (Chris Pine) mindössze egy fából készült csónak, egy kis teljesítményű motor áll rendelkezésére a mentéshez, ráadásul a kemény hidegben, a közel 30 méteres hullámok és a hurrikán erejű szél közepette még a navigációhoz sem kap sok segítséget.

Béke Art-mozi: február 11–12. > 18.00 – Európai Panoráma
Béke Art-mozi: február 15–17. > 18.00 – Európai Panoráma
Szűkölő kamaszkor  (16)
(Short Skin - I dolori del giovane Edo)
Szűkölő kamaszkor (Short Skin - I dolori del giovane Edo)

színes, olasz vígjáték, 86 perc, 2014

Rendező: Duccio Chiarini

Szereplők: Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicola Nocchi, Mariana Raschill`a, Bianca Ceravolo, Michele Crestacci, Bianca Nappi

Edoardo most tizenhét éves, és ha a hormonok nem jelentenének számára elég nyomást, környezete még tovább sulykolja bele azt az érzést, hogy minden a szex körül forog. Az egyetlen nehézség a szűz fiú számára, hogy fitymaszűkülete van, amely meggátolja őt a szexuális felfedezésben. Edoardo családjával együtt Pisa közelében, egy tengerparti nyaralóban vakációzik. A fiú szerencsére elég indokot talál, hogy kitegye a lábát a házból, hogy például gyerekkori barátjával, Arturóval lógjon. Arturo annyira szüzessége elvesztésének megszállottja, hogy mindent megpróbál a cél elérése érdekében, még fizetni is hajlandó lenne érte, és természetesen barátját is efelé terelgeti. Edoardo gátlásainak leküzdésében segítségére lesz a szomszéd lány, Bianca érkezése. Duccio Chiarini bemutatkozó nagyjátékfilmjében a lágy komikum és drámai mélység ötvöződik egy hiteles, sokszor megmosolyogtató történetben.

Uránia-terem: február 11–17. > 20.00
Brooklyn  (12)
Brooklyn

színes, feliratos, ír-angol-kanadai romantikus film, 111 perc, 2015

Rendező: John Crowley

Szereplők: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Michael Zegen, Emory Cohen, Mary O'Driscoll, Julie Walters, Eileen O'Higgins

Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem. Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.

Béke Art-mozi: február 11–17. > 20.00
Carol  (12E)
Carol

színes, feliratos, angol-amerikai romantikus film, 118 perc, 2015

Rendező: Todd Haynes

Szereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson, Cory Michael Smith, Jake Lacy

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje (Kyle Chandler) meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Később pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.

Béke Art-mozi: február 13–14. > 18.00 – Woody Allen Retrospective
Kiemelt helyár: 700 Ft. A filmet 35 mm-es filmszalagról vetítjük.
Hollywoodi történet (Holly Woody történet)  (12)
(Hollywood Ending)
Hollywoodi történet (Holly Woody történet) (Hollywood Ending)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 108 perc, 2002

Rendező: Woody Allen

Szereplők: Woody Allen, Téa Leoni, George Hamilton, Treat Williams, Peter Gerety, Mark Rydell, Mark Webber, Debra Messing, Tiffani Thiessen, Marian Seldes

Val Waxman, az egykori sztárrendező túl karrierje fénypontján reklámfilmek készítésével múlatja az időt, miközben végig a nagy visszatérésben reménykedik. Mikor felajánlják neki egy kasszasikernek ígérkező film rendezését, Val kapva kap az alkalmon. A gond csak az, hogy a nagy lehetőség közvetlenül ex-feleségétől és annak szeretőjétől érkezik, akik magánéletben és munkában is sikeres párost alkotva egy filmstúdióban dolgoznak. Feltörő érzelmei és a mardosó féltékenység következtében megtörténik a legrosszabb: Val a forgatás megkezdése előtt idegi alapon átmenetileg elveszti a látását. Barátai azonban, akik hisznek tehetségében, segítenek neki, hogy megpróbálhassa a lehetetlent: vakon megrendezni a filmet.

2016. február 18–24.
2016. február 25.–március 2.
X
KOCSONYA MATINÉ
Közérdekű információk
design by chris