Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2014. december 18–23.
IDŐPONT VÁLTOZÁS!
(6)
Uránia-terem: december 20–21. > 13.45 – Adventi Matiné
3D
Jégvarázs
(Frozen)
Jégvarázs (Frozen)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 108 perc, 2013

Rendező: Jennifer Lee, Chris Buck

Szereplők: Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad, Idina Menzel, Santino Fontana, Alan Tudyk, Chris Williams

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

(6)
Béke Art-mozi: december 6–7. > 14.00 – Adventi Matiné
Béke Art-mozi: december 13–14. > 14.00 – Adventi Matiné
Béke Art-mozi: december 20–21. > 14.30 – Adventi Matiné
Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak
Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

színes, magyar családi animációs film, 70 perc, 2014

Rendező: Krizsanics Antonin, M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak, az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, így már több mint száz különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben.

(12)
Uránia-terem: december 4–10. > 20.00 – Magyar Filmhetek
Béke Art-mozi: december 18–23. > 18.00 – Magyar Filmhetek
Béke Art-mozi: december 25–30. > 18.00 – Magyar Filmhetek
Swing
Swing

színes, magyar romantikus vígjáték, 117 perc, 2014

Rendező: Fazekas Csaba

Szereplők: Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari, Kulka János, Mészáros Béla, ?Csuja Imre, Szatory Dávid, Gáspár Tibor, Nagy Mari, Borbély Alexandra, Bezerédi Bendegúz

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?

(6)
Uránia-terem: december 18–23. > 15.30
3D
Vatikáni múzeum 3D
(The Vatican Museums 3D)
Vatikáni múzeum 3D (The Vatican Museums 3D)

színes, feliratos, olasz dokumentumfilm, 70 perc, 2014

Rendező: Marco Pianigiani

Nagyszerű film, egy rendkívül izgalmas utazás, hogy felfedezzük a pápák által az elmúlt 500 évben összegyűjtött legkiválóbb műalkotásokat. A világon legelőször készítettek ultra HD 4K/3D televíziós kamerákkal felvételeket a Vatikáni Múzeumban és a Sixtus-kápolnában, hogy megmutassák a hit inspirálta remekműveket.

(12)
Uránia-terem: december 18–23. > 20.00
Hogyan írjunk szerelmet
(The Rewrite)
Hogyan írjunk szerelmet (The Rewrite)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2014

Rendező: Marc Lawrence

Szereplők: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, J.K. Simmons, Bella Heathcote, Chris Elliott, Aja ?Naomi King

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels (Hugh Grant) egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval (Marisa Tomei), akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.

(16)
Uránia-terem: december 18–23. > 17.30
3D
Exodus: Istenek és királyok
(Exodus: Gods and Kings)
Exodus: Istenek és királyok (Exodus: Gods and Kings)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm, 142 perc, 2014

Rendező: Ridley Scott

Szereplők: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Indira Varma, John Turturro, ?Sir Ben Kingsley

A világ egyik legismertebb történetében Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból de az Ígéret Földjére már nem léphet be.

(12)
Béke Art-mozi: december 18–23. > 16.00 – Európai Panoráma
Mária földjén
Mária földjén

színes spanyol játékfilm, 110 perc, 2013

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Isten. És itt a mese vége, fuss el véle, mondanánk sokan, mert ahogy felnövünk, elbúcsúzunk Istentől, az angyaloktól, és minden "mesehőstől". Ha nem láthatjuk őket, nem hiszünk bennük. Úgy éljük életünket, mintha nem is léteznének. Ennek ellenére emberek milliói azt állítják, hogy beszélgetnek Jézus Krisztussal, akit "Testvérüknek", "Barátjuknak" neveznek. És Szűz Máriával is, akit "Anyának" hívnak. Hiszik, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, akit ezért "Atyának" szólítanak. Az Ördög Ügyvédje új küldetést kap: fel kell keresnie azokat, akik még hisznek abban, hogy az Égi Receptek igenis működnek. De vajon tényleg működnek? Vagy csupán szélhámosok próbálják elhitetni ezt velünk? Netalán őket is átverik? Ha JM ügyvéd arra a következtetésre jut, hogy amiben ezek az emberek hisznek, az nem is létezik, akkor minden marad a régiben. De mi van akkor, ha ez mégsem mese, hanem valóság?

(12)
Béke Art-mozi: december 18–23. > 20.00 – Mozinet Filmnapok
Eszeveszett mesék
(Relatos Salvajes / Wild Tales)
Eszeveszett mesék (Relatos Salvajes / Wild Tales)

színes, magyarul beszélő, argentin-spanyol film, 122 perc, 2014

Rendező: Damián Szifron

Szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Darío Grandinetti, Erica Rivas, Nancy Dupláa, Oscar ?Martínez

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

2014. december 25–30.
design by chris