Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2014. november 20–26.
(16)
Béke Art-mozi: november 22–24. > 18.00 – Francia Filmnapok
Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent

színes, feliratos, francia életrajzi film, 106 perc, 2014

Rendező: Jalil Lespert

Szereplők: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Nikolai ?Kinski, Ruben Alves, Astrid Whettnall, Marianne Basler

1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurentet az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nem csak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergével, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

(16)
Béke Art-mozi: november 20–21. > 18.00 – Francia Filmnapok
Micsoda Nők!
(Sous les jupes des filles)
Micsoda Nők! (Sous les jupes des filles)

színes, feliratos, francia vígjáték, 116 perc, 2014

Rendező: Audrey Dana

Szereplők: Isabelle Adjani, Alice Belaidi, Laetitia Casta, Audrey Dana, Julie Ferrier, Audrey Fleurot, ?Marina Hands

A történet Párizsban játszódik, tavasszal. 28 nap alatt a párizsi időjárás éppolyan szeszélyes és változékony, akár a film női hősei. Szakítás, virágzó románc, betegség, barátság és szex - mind hozzátartoznak egy teljes élethez, ezek a talpraesett nők pedig minden szituációból humorral vágják ki magukat. Mindegyik karakter különbözik a többiektől, egy közös tűzijátéknézés hozza össze őket. A látványos esemény pedig a felszabadultságuk és kirobbanó, ragyogó humoruk jelképe is egyben. A tűzijáték jelképezi a mai nők gyorsan változó, meglepő átalakulását.

(12)
Béke Art-mozi: november 25–26. > 18.00 – Francia Filmnapok
Az utolsó éjszaka Párizsban
(Diplomatie)
Az utolsó éjszaka Párizsban (Diplomatie)

színes, feliratos, francia-német film, 88 perc, 2014

Rendező: Volker Schlöndorff

Szereplők: André Dussollier, Niels Arestrup, Burghart Klaußner, Robert Stadlober, Charlie Nelson, Jean-?Marc Roulot

1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel. Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít. Viszont ha megkíméli a várost, akkor a Gestapo mészárolja le az egész hátrahagyott családját.

(16)
Béke Art-mozi: november 20–26. > 16.00 – Francia Filmnapok / Mozinet Filmhetek
Gibraltár
(Gibraltar)
Gibraltár (Gibraltar)

színes, feliratos, francia-kanadai thriller, 116 perc, 2013

Rendező: Julien Leclercq

Szereplők: Gilles Lellouche, Tahar Rahim, Riccardo Scamarcio, Raphaëlle Agogué, Mélanie Bernier, ?Philippe Nahon, Aidan Devine, Vlasta Vrana

Marc Duval (Gilles Lellouche) a nyolcvanas évek második felének Gibraltárjában üzemelteti a kocsmáját, mely a tengerészek gyakori találkozási pontja. A férfi úszik az adósságokban, fogalma sincs, hogy meddig tudja még fenntartani a helyet és mikor válik képtelenné a családja eltartására. Ekkor környékezi meg az ambiciózus vámügynök, Redjani (Tahar Rahim) egy olyan ajánlattal, mely kiránthatja Marcot a mélyből - feltéve, ha előtte nem süllyed el benne teljesen. Arra kéri a bártulajdonost, hogy nyissa ki a fülét és adjon tippeket a hatóságoknak, a kikötő ezen szakasza ugyanis a drogcsempészek kedvelt áruszállítási útvonala, akik mindig egy lépéssel üldözőik előtt járnak. Marcot a rajtaütések után fejpénz illeti, a kezdeti sikerek pedig felbátorítják. Egyre mélyebbre ássa magát a drogügyletekben, hamarosan nem csak megfigyelője, de részese is lesz az áruszállításnak. Amikor felfigyel rá egy rettegett olasz maffiafőnök (Riccardo Scamarcio), már késő kiszállnia: a férfi nemcsak a Marc-kal való üzletben lesz érdekelt, hanem viszonyt kezd annak gyönyörű és makacs húgával is (Mélanie Bernier).

(12)
Béke Art-mozi: november 20–26. > 20.15
Egy szerelem története: a nő
(The Disappearance of Eleanor Rigby: Her)
Egy szerelem története: a nő (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her)

színes, feliratos, amerikai romantikus film, 100 perc, 2013

Rendező: Ned Benson

Szereplők: James McAvoy, Jessica Chastain, Katherine Waterston, Ryan Eggold, Ciarán Hinds, William ?Hurt, Sasha Eden

Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát. A rendező Ned Benson az Egy szerelem történetében rendhagyó módon egy szerelem két nézőpontját mutatja be - külön filmben a nő és a férfi szemszögéből. A szereplők konfliktusai valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, és leképezését adják napjaink társadalmának és társadalmi problémáinak.

(18)
Uránia-terem: november 20–26. > 15.30
Uránia-terem: november 27.–december 3. > 17.45
John Wick
John Wick

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 96 perc, 2014

Rendező: Chad Stahelski

Szereplők: Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, John Leguizamo, Bridget Moynahan, Ian ?McShane, Jason Isaacs, Alfie Allen, Lance Reddick, Dean Winters, David Patrick Kelly, ?Michael Nyqvist, Kevin Nash, Daniel Bernhardt

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

(12)
Uránia-terem: november 20–26. > 17.30 – Francia Filmnapok
Szerelmek, barátok, barbecue
(Barbecue)
Szerelmek, barátok, barbecue (Barbecue)

színes, feliratos, francia vígjáték, 98 perc, 2014

Rendező: Eric Lavaine

Szereplők: Lambert Wilson, Franck Dubosc, Florence Foresti, Guillaume De Tonquedec, Lionel ?Abelanski, Jérôme Commandeur, Sophie Duez

Antoine, aki egész életében figyelt az egészségére, életmódjára és súlyára, és arra, kinek mit mond, 50. születésnapján váratlanul szívrohamot kap. A kórházból kikerülve úgy dönt, megváltoztatja életét. Barátaival töltött nyaralását kihasználva nekikezd az új diétájának, ami az őszinteségen, a szókimondáson, az alkoholfogyasztáson és egyéb világi hívságokon alapul. A csodálatos francia Riviérán eltöltött piknikeken pedig a barbecue mellett titkok, rég elhallgatott sérelmek is előkerülnek nem kevés helyzetkomikumot okozva a baráti társaságnak.

(12)
Uránia-terem: november 20–26. > 19.30
Csillagok között
(Interstellar)
Csillagok között (Interstellar)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi, 169 perc, 2014

Rendező: Christopher Nolan

Szereplők: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Casey Affleck, ?Michael Caine, Topher Grace

A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

2014. november 27.–december 3.
design by chris