Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30–20.30
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. augusztus 27.–szeptember 2.
Uránia-terem: augusztus 27.–szeptember 2. > 15.30
A Fantasztikus Négyes  (12)
(The Fantastic Four)
A Fantasztikus Négyes (The Fantastic Four)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 106 perc, 2015

Rendező: Josh Trank

Szereplők: Kate Mara, Miles Teller, Jamie Bell, Michael B. Jordan, Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Chet Hanks

Fiatalok, bátrak és elszántak. Négy űrhajós, aki szinte mindenre hajlandó, hogy tudomány, az emberiség ügyét előre vigye - és közben izgalmas kalandokon menjen keresztül. Ám az űrben balesetet szenvednek, és radioaktív sugárzás éri őket - amely meghökkentő hatást vált ki belőlük: szuperképességekre tesznek szert. Egyikük a tűz hatalmával vérteződik fel, a másik képes lesz láthatatlanná tenni magát, a harmadik emberfeletti erőre tesz szert, a negyediket már nem korlátozza a teste: bármekkorára tud nyúlni. A négy harcostárs és jó barát nem esik kétségbe: elhatározzák, hogy új erejüket is felhasználva újabb kalandokat keresnek: de olyanokat, amelyek méltók a különleges tehetségükhöz.

Béke Art-mozi: augusztus 27.–szeptember 2. > 16.00
Saul fia  (12)
Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015

Rendező: Nemes Jeles László

Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Uránia-terem: augusztus 27.–szeptember 2. > 17.45
Kiemelt helyár: 900!
3D
A Hangya  (12)
(Ant-Man)
A Hangya (Ant-Man)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2015

Rendező: Peyton Reed

Szereplők: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll, Anthony Mackie, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, Bobby Cannavale, Wood Harris, Michael Pena, John Slattery

A Marvel Moziuniverzum következő epizódjában a nézők megismerkedhetnek az eredeti Bosszúállók egyik alapítójával, aki első alkalommal látható a mozivásznon. A Hangya szuperképessége, hogy rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot.

Béke Art-mozi: augusztus 27.–szeptember 2. > 18.00
Akváriumban élni
(Vonarstrati/Life in a Fishbowl)
Akváriumban élni (Vonarstrati/Life in a Fishbowl)

színes, feliratos, izlandi film, 129 perc, 2014

Rendező: Baldvin Zophoníasson

Szereplők: Hera Hilmarsdóttir, Thor Kristjansson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Laufey Elíasdóttir, Birgir Örn Steinarsson, Markus Reymann, Hafdís Eva Pálsdóttir

Három ember története egy éjszaka visszavonhatatlanul összefonódik. Egy jószívű anya, hogy támogatni tudja a lányát, sötét foglalkozást választ magának. Egy idősödő férfi múltja és tragikus élete elől menekül az italba, iszákossága közben hajléktalanná válik. Egy sikeres üzletember egy céges csalás hatására morális dilemmába kerül. Mindhárman kénytelenek elszámolni a múltjukkal, és a jelennel, hogy képesek legyenek ismét tükörbe nézni, és magukon kívül a környezetükön is segítsenek.

Uránia-terem: augusztus 27.–szeptember 2. > 20.00
Az ajándék  (16)
(The Gift)
Az ajándék (The Gift)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 108 perc, 2015

Rendező: Joel Edgerton

Szereplők: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman, Beau Knapp, David Denman, P.J. Byrne

A fiatalság boldogság. Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall) nemrég házasodtak, most költöznek be szép új házukba, és már egy gyerekszobát is berendeznek. Azután találkoznak a férfi régi osztálytársával, akit az iskolában mindenki Gordónak csúfolt. Gordo (Joel Edgerton) látszólag már nem haragszik. Sőt, nagyon barátságos. Egyre többször látogatja meg az ifjú párt, egyre több ajándékot hoz. És egyre furcsábban viselkedik. Simon és Gordo nem voltak barátok. Egy húsz évvel ezelőtti borzasztó titok köti össze, és nem ereszti őket. Robyn nyomozni kezd: először az új ismerős, azután a férje után és olyasmire talál rá, amiről álmodni sem mert volna.

Béke Art-mozi: augusztus 27.–szeptember 2. > 20.15 – Európai Panoráma
Az Eichmann Show  (12)
(The Eichmann Show)
Az Eichmann Show (The Eichmann Show)

színes, feliratos, angol film, 90 perc, 2015

Rendező: Paul Andrew Williams

Szereplők: Vaidotas Martinaitis, Martin Freeman, Anthony LaPaglia Rebecca Front, Andy Nyman, Nicholas Woodeson, Ben Addis

1961-ben a náci párt korábbi tagját, Adolf Eichmannt zsidó ügynökök elfogják, és bíróság elé állítják. Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman filmet szeretne készíteni a tárgyalás sorozatról, tervéhez pedig csatlakozik a tiltólistás rendező, Leo Hurwitz is. A halálos fenyegetések és rosszalló megjegyzések ellenére nekilátnak a munkának. Az Eichmann per közvetítése több mint három tucat országban került sugárzásra, mellyel ez lett minden idők első globálisan bemutatott televíziós közvetítése. A film a per kapcsán bemutatja Adolf Eichmann szerepét a holokauszt kitervelésében és végrehajtásában.

2015. szeptember 3–10.
2015. szeptember 11–19.
2015. szeptember 20–23.
2015. szeptember 24–30.
Közérdekű információk
design by chris