Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. február 26.–március 4.
(18)
Uránia-terem: február 26.–március 4. > 20.00
A szürke ötven árnyalata
(Fifty Shades of Grey)
A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 124 perc, 2015

Rendező: Sam Taylor-Johnson

Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Luke Grimes, Jennifer Ehle, Max Martini, Eloise Mumford, ?Marcia Gay Harden, Dylan Neal, Victor Rasuk

A szürke ötven árnyalata a világszerte hatalmas karriert befutott bestseller várva várt filmváltozata. Kiadása óta az Ötven árnyalat trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában, és ezzel a trilógia bekerült minden idők leggyorsabban legnagyobb példányszámban fogyó könyvei közé.

(6)
Uránia-terem: február 26.–március 4. > 15.30
3D
SpongyaBob: Ki a vízből!
(The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water)
SpongyaBob: Ki a vízből! (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 93 perc, 2014

Rendező: Paul Tibbitt

Szereplők: Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Antonio Banderas, Rodger Bumpass, Clancy Brown, Mr. ?Lawrence, Carolyn Lawrence

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal (Németh Gábor), hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

(12)
Béke Art-mozi: február 26.–március 4. > 16.00 – Európai Panoráma
1989 – Határon
(1989)
1989 – Határon (1989)

színes, feliratos, dán-német-magyar-norvég dokumentumfilm, 97 perc, 2014

Rendező: Anders Ostergaard, Rácz Erzsébet

Szereplők: Németh Miklós, Gundula Schafitel, Mathias Rössler, Uta Koch, Reinhard Schmied, Okányi ?Sándor, Okányi Erika

Magyarország a csőd szélére került 1988 végére. Az állampárt dörzsölt, sokat megélt öregjei egy fiatal, csupán negyvenéves közgazdászt, Németh Miklóst tettek meg miniszterelnöknek, hogy időt nyerjenek, ha pedig jobbra fordul a gazdasági helyzet, megszabaduljanak tőle. Némethnek viszont más tervei voltak. A kormányt függetlenítette a párttól és olyan gazdasági-társadalmi reformokat vezetett be, amelyek egy éven belül a vasfüggöny lebontásához és a köztársaság kikiáltásához vezettek.

(16)
Uránia-terem: február 26.–március 4. > 17.30
Kingsman: A titkos szolgálat
(Kingsman: The Secret Service)
Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol akciófilm, 129 perc, 2014

Rendező: Matthew Vaughn

Szereplők: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Michael Caine, Mark Strong, ?Jack Davenport, Sofia Boutella, Sophie Cookson

A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól - viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér - de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek.

(BA)
Béke Art-mozi: február 26.–március 4. > 18.00 – Európai Panoráma
Csodák
(Le meraviglie / The wonders)
Csodák (Le meraviglie / The wonders)

színes, feliratos, olasz-svájci-német film, 110 perc, 2014

Rendező: Alice Rohrwacher

Szereplők: Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Sam Louwyck, Sabine Timoteo, Agnese Graziani, ?Monica Bellucci, Margarete Tiesel, André Hennicke

Gelsomina és három húga életében nagy változásokat hoz az idei nyár. Gelsomina egy furcsa, elzárt birodalom örököse, amelyet apja hozott létre, hogy megvédje családját a világvégétől. Ezen a különös nyáron azonban elkezdenek felbomlani a szigorú szabályok, amelyek eddig összetartották a családot. Az eddigi rend átalakulásának több oka van: megérkezik Martin, az ifjúsági rehabilitációs programban részt vevő német fiú, a helyi közösség pedig szerepet kap a Falusi csodák című televíziós vetélkedőben, amelynek műsorvezetője a titokzatos Milly Catena.

(12)
Béke Art-mozi: február 26.–március 4. > 20.15
A Grand Budapest Hotel
(The Grand Budapest Hotel)
A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel)

színes, amerikai vígjáték, 100 perc, 2014

Rendező: Wes Anderson

Szereplők: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Edward Norton, Jude Law, Bill Murray, ?Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, F. ?Murray Abraham, Mathieu Amalric

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába.Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

X
Figyelem! Műszaki okból február 26-án elmaradnak az előadások a Béke- és Uránia-termekben.
design by chris