Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2014. szeptember 12–21.
(-)
Béke Art-mozi: szeptember 12–21. > 14.00
Uránia-terem: szeptember 12–20. > 14.00
11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – 2014
11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – 2014

Ingyenes filmvetítések! Kapcsolódó programok.

Részletes programért, naprakész hírekért/információkért keresd fel a fesztivál honlapját: http://www.cinefest.hu/

Helyszín: Művészetek Háza (Rákóczi utca 5.) és környéke.

(16)
Uránia-terem: szeptember 21-én > 20.00
Uránia-terem: szeptember 22–24. > 20.00
Szexvideó
(Sex Tape)
Szexvideó (Sex Tape)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 110 perc, 2014

Rendező: Jake Kasdan

Szereplők: Cameron Diaz, Jason Segel, Jack Black, Rob Lowe, Ellie Kemper, Rob Corddry, Randall Park

Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket.A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel.

(16)
Béke Art-mozi: szeptember 21-én > 20.15
Béke Art-mozi: szeptember 22–24. > 20.15
Térkép a csillagokhoz
(Maps to the Stars)
Térkép a csillagokhoz (Maps to the Stars)

színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai-francia-német film, 111 perc, 2014

Rendező: David Cronenberg

Szereplők: John Cusack, Mia Wasikowska, Olivia Williams, Evan Bird, Julianne Moore, Robert Pattinson, ?Carrie Fisher, Sarah Gadon

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha (Mia Wasikowska) is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be.

(12)
Uránia-terem: szeptember 4–11. > 17.45
Uránia-terem: szeptember 21-én > 15.30
Uránia-terem: szeptember 22–24. > 15.30
3D
Tini nindzsa teknőcök
(Teenage Mutant Ninja Turtles)
Tini nindzsa teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles)

színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 102 perc, 2014

Rendező: Jonathan Liebesman

Szereplők: Tony Shalhoub (Szecska mester hangja)Noel Fisher (Michelangelo)Alan Ritchson (Raffaello)Jeremy Howard (Donatello)Johnny Knoxville (Leonardo hangja)Megan Fox (April O'Neil)William Fichtner (Eric Sachs)Will Arnett (Vernon Fenwick)Whoopi Gold

Sötétség borítja be New York City-t, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét.

(12)
Uránia-terem: szeptember 21-én > 17.45 – Európai Panoráma
Uránia-terem: szeptember 22–24. > 17.45 – Európai Panoráma
Szuper – Hipochonder
(Supercondriaque)
Szuper – Hipochonder (Supercondriaque)

színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 107 perc, 2014

Rendező: Dany Boon

Szereplők: Dany Boon, Kad Merad, Alice Pol, Jean-Yves Berteloot, Judith El Zein, Marthe Villalonga, ?Valérie Bonneton

A 39 éves Romain Faubert egyedül éli hétköznapjait, nincsenek gyerekei és felesége. Fotósként dolgozik egy internetes orvosi enciklopédiának, amely foglalkozás nem segít csillapítani egyébként is előrehaladott hipochondriáján. Félelmei és neurózisa teljesen átalakítja a hétköznapjait, és egy egészen egyedi életvitelt eredményez: lakásában könyvek helyett gyógyszerek vitaminok sorakoznak. Romain egyetlen igaznak vélt barátja az orvosa Dimitri, aki egyben lelki támasza is. Barátjának, akinek lassan már pokollá teszi ez életét a betegségektől való rettegésével, meggyőződése, hogy, ha Romain megtalálná álmai asszonyát, az egész nyavalygását hátrahagyná. Ezért a legkülönfélébb módszerekkel igyekszik a bogaras férfi összeboronálni a nőkkel. A terápia felállításakor még nem sejti, hogy orvosi javallata milyen nem várt helyzete sodorja mindkettőjüket.

2014. szeptember 22–24.
2014. szeptember 25.–október 1.
design by chris