Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. május 21–27.
Béke Art-mozi: május 21–27. > 16.00 – Európai Panoráma
Argo 2  (16)
Argo 2

színes, magyar akció-vígjáték, 95 perc, 2014

Rendező: Árpa Attila

Szereplők: Kovács Lajos, Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József, Oszter Sándor, Csuja Imre, Nagy Feró, Téglás Zoltán, Kulka JánosBán JánosNagypál Gábor

Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.

Béke Art-mozi: május 21–27. > 20.15 – Európai Panoráma
The Duke of Burgundy  (18)
(The Duke of Burgundy)
The Duke of Burgundy (The Duke of Burgundy)

színes, feliratos, angol film, 104 perc, 2014

Rendező: Peter Strickland

Szereplők: Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Eugenia Caruso, Monica Swinn, Kata Bartsch, Tompa Eszter, Kraszkó Zita

A fiatal Evelyn (Chiara D'Anna) cselédlányként dolgozik egy kastélyban, de rendszeresen elkésik munkából, mire úrnője, Cynthia (Sidse Babett Knudsen) újra és újra szexuálisan megalázza. Ahogy azonban a szadomazochista szerepjáték egyre inkább erotikától túlfűtötté válik, felmerül a kérdés, valójában ki irányít kettejük perverz afférjában: az úrnő vagy a szolgáló?

Uránia-terem: május 21–27. > 15.30
3D
Végre otthon!  (6)
(Home)
Végre otthon! (Home)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 86 perc, 2015

Rendező: Tim Johnson

Szereplők: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones, Brian Stepanek, April Winchell

A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá, és bár sem a világlátásukban sem a végtagjaik számában nincs bennük semmi közös, mégis társulnak. Igaz, csak azért, mert muszáj. A jövevény üldözői rájuk találnak, és a nyomukba vetik magukat. Mit tehetnének erre ők? Menekülnek, és közben azon törik a fejüket, hogyan menthetnék meg a bolygót, melyet már mindketten otthonuknak éreznek.

Uránia-terem: május 21–27. > 17.30, 20.00
3D
Mad Max - A harag útja  (16)
(Mad Max: Fury Road)
Mad Max - A harag útja (Mad Max: Fury Road)

színes, magyarul beszélő, ausztrál akciófilm, 2015

Rendező: George Miller

Szereplők: Tom Hardy, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Nicholas Hoult, Nathan Jones, Josh Helman, Hugh Keays-Byrne

A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.

Béke Art-mozi: május 21–27. > 17.45 – Európai Panoráma
Eden  (16)
Eden

színes, feliratos, francia film, 131 perc, 2014

Rendező: Mia Hansen-Love

Szereplők: Félix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Hugo Conzelmann, Zita Hanrot, Roman Kolinka, Hugo Bienvenu

1992 novemberében Paul buliból buliba igyekszik Párizs sötétebb szegleteiben. Mielőtt a '90-es évek meghatározó francia zenei hangzásvilágának, a 'French touch'-nak az úttörőjévé lépett volna elő a francia DJ, Paul félénk tinédzser volt. Közeli baráti köre folyamatosan cserélődött, akik között megtalálható volt az illusztrátorként dolgozó Cyrill, vagy későbbi állandó alkotótársa, Stan, illetve Thomas és Guy-Man is. Utóbbi kettő aztán másként vált ismertté: a tinédzserkor után robotnak öltöztek és az elektronikus zenét addig nem ismert méretű közönség kedvencévé tették. De mielőtt a Daft Punk megalakult volna és Paul Stannel létrehozta volna a Cheers-t, a srác egyszerű fiatal volt, aki más DJ-ket faggatott szemérmesen a kedvenceikről.

2015. május 28.–június 3.
Közérdekű információk
design by chris