Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. április 16–22.
(6)
Uránia-terem: április 16–22. > 15.30 – Európai Panoráma
Shaun, a bárány - a film
(Shaun the Sheep)
Shaun, a bárány - a film (Shaun the Sheep)

színes, magyarul beszélő, angol-francia családi animációs film, 85 perc, 2015

Rendező: Richard Starzack, Mark Burton

Szereplők: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber, Tim Hands, Andy Nyman, Simon Greenall

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni. Az események hirtelen elszabadulnak és Shaun csínytevésének eredményeként a Gazda kénytelen lesz hátrahagyni szeretett farmját. Shaunnak a saját patái közé kell venni a dolgokat, ezért a nyáj segítségével a közeli nagyváros felé veszi az irányt, hogy segítsen a Gazdán. A tét igen magas, hibázni nem lehet! De vajon megússza a kalandot a birkanyáj? Képesek lesznek álcázni magukat és kijátszani a retteget sintért? A rájuk váró kaland bővelkedik izgalmakban és persze vidám csetlés-botlásból sincs hiány. A mentőakció során Shaun megismerkedik a Csusza (Slip) nevű árva kiskutyával is és az ő segítségével megérti, hogy mekkora érték az otthon és a család, amire vigyázni kell.

(16)
Béke Art-mozi: április 16–22. > 16.00 – Európai Panoráma
Liza, a rókatündér
(Liza, the Fox-Fairy)
Liza, a rókatündér (Liza, the Fox-Fairy)

színes, magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2014

Rendező: Ujj Mészáros Károly

Szereplők: Balsai Mónika, David Sakurai, Bede Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, ?Cserna Antal, Reviczky Gábor, Kocsis Mariann, Gubík Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán ?János, Hajdu István, Nádasdi László

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

(16)
Uránia-terem: április 16–22. > 17.30
Bérhaverok
(The Wedding Ringer)
Bérhaverok (The Wedding Ringer)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 101 perc, 2015

Rendező: Jeremy Garelick

Szereplők: Josh Gad, Kevin Hart, Affion Crockett, Kaley Cuoco, Ken Howard, Jenifer Lewis, Whitney Cummings

Egy balféknek is jár a boldog esküvő. Doug (Josh Gad) legalábbis ebben reménykedik, így menyasszonyának, álmai nőjének azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, vagy hét vőfélyt szervezett már a legjobb cimbikből és a tanúja pedig a legeslegjobb haver lesz. A lagzi viszont vészesen közeledik, és Doug képtelen beújítani legalább egy balekot, akit otthon bemutathatna. Így jut el Jimmy (Kevin Hart) cégéhez. A nagydumás kiscsávó vállalata pont a Doughoz hasonló lúzerek miatt megy jól: hívásra régi iskolatársnak, gyerekkori pajtásnak adja ki magát, igény szerint tanú vagy vőfély. A lényeg, hogy hazudik, mint a vízfolyás, és mestere a sosem volt közös emlékek kitalálásának és előadásának. Ő szervezi össze azt a hét gyanús figurát is, akiknek az a feladata, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék pirulós és dadogós, de nagyon szerelmes hősünk élete nagy napját. De az is lehet, hogy végül inkább tönkre teszik.

(16)
Béke Art-mozi: április 16–22. > 18.00 – Európai Panoráma
Gemma Bovery
Gemma Bovery

színes, feliratos, francia film, 99 perc, 2014

Rendező: Anne Fontaine

Szereplők: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier, Niels Schneider, Mel Raido, Elsa Zylberstein

Az idilli normandiai falu békés életét felkavarja a nagyvilági Gemma Bovery (Gemma Arterton) és férjének az érkezése. A különös szépségű nő már pusztán megjelenésével is felhívja magára a helyi pékséget vezető Martin (Fabrice Luchini) figyelmét, a középkorú férfi érdeklődése pedig lassan rajongássá válik, ahogy egyre több hasonlóságot fedez fel az asszony és Flaubert regényalakja, Bovaryné között. Martin mániája lesz, hogy neki kell megmentenie az asszonyt, aki minden bizonnyal a tragikus hősnő sorsára jut majd, ha ő nem lép közbe. A helyzetet bonyolítja, hogy megjelenik Gemma egykori szerelme is. Martin tettei pedig sokszor éppen az ellenkező hatást váltják ki, mint ami a szándéka volt.

(16)
Uránia-terem: április 16–22. > 19.30
Halálos iramban 7
(Fast & Furious 7)
Halálos iramban 7 (Fast & Furious 7)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 138 perc, 2014

Rendező: James Wan

Szereplők: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne "The Rock" Johnson, Jason Statham, Lucas Black, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Ludacris, Tyrese Gibson, Sung Kang, Kurt Russel

A Halálos iramban 7 több mint egy évvel az után veszi fel a cselekmény fonalát, hogy a kegyelmet kapott Dom (Vin Diesel) és Brian (Paul Walker) visszatértek az Államokba. A törvény helyes oldalán kezdenek új életet, mégsem számíthatnak boldog családi életre. Dom nehezen tud újra közel kerülni Lettyhez (Michelle Rodriguez), Brian pedig furcsán érzi magát kertvárosi átlagpolgárként felesége, Mia (Jordana Brewster) oldalán. Tej (Chris Ludacris Bridges) és Roman (Tyrese Gibson) viszont egész jól elvan, olyan életet élnek, amilyenről álmodtak: szórják a pénzt playboyként. Egyikük sem sejti, hogy közeleg a végzet egy hidegvérű, bosszúszomjas brit orgyilkos képében. Deckard Shaw (Jason Statham) Tokióban kezdi terrorhadjáratát Han (Sun Kang) brutális meggyilkolásával.

(16)
Béke Art-mozi: április 16–22. > 20.00 – Európai Panoráma
Hó az édenkertben
(Snow in Paradise)
Hó az édenkertben (Snow in Paradise)

színes, feliratos, angol thriller, 108 perc, 2015

Rendező: Andrew Hulmer

Szereplők: Frederick Schmidt, Martin Askew, David Spinx, Aymen Hamdouchi, Claire-Louise Cordwell, Ashley Chin, Joel Beckett

Dave kisstílű bűnöző. Londoni életének mindennapjaihoz hozzátartozik a drog és az erőszak. Amikor tettei visszafordíthatatlan következményekkel járnak, és legjobb barátjának halálhoz vezetnek, elindul a megbánás útján. Az iszlám hit megtalálásával lelki békére lel - a múltja azonban ezután is kísérti, hogy próbára tegye.

2015. április 23–29.
2015. április 30.–május 6.
Közérdekű információk
design by chris