Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2015. április 23–29.
(16)
Uránia-terem: április 23–29. > 15.30
Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel
(What We Do in the Shadows)
Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel (What We Do in the Shadows)

színes, magyarul beszélő, új-zélandi-amerikai vígjáték, 86 perc, 2014

Rendező: Taika Waititi, Jemaine Clement

Szereplők: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez-Macuer, Stuart Rutherford, Chelsie Preston Crayford, Ben Fransham

A négy rémes haver, Viago, Deacon, Vadislav és a nyolcezer éves Petyr próbálja megtalálni helyét a modern társadalmunkban, ami nem könnyű feladat, lévén vámpírok. Nap mint nap szembetalálják magukat a divat, a technika és az internet jelentette nehézségekkel. Petyr szemet vet a huszonéves Nickre, és az örök életet kínálja neki. Ám a többiek nincsenek elájulva a kezdő vérszívótól. Amikor Nick barátja, Stu veszélybe kerül, a vámpír megmutatja, hogy bár a szíve hideg és halott, nem jelenti azt, hogy nem érez semmit.

(16)
Béke Art-mozi: április 23–29. > 16.00 – Európai Panoráma
Őrült szerelem
(Amour fou)
Őrült szerelem (Amour fou)

színes, magyarul beszélő, osztrák romantikus film, 96 perc, 2014

Rendező: Jessica Hausner

Szereplők: Christian Friedel, Birte Schnoeink, Stephan Grossmann, Sebastian Hülk, Katharina SchüttlerMarc Bischoff

Őrült szerelem(Amour fou)14 2színes, feliratos, osztrák romantikus film, 96 perc, 2014 (16)rendező: Jessica Hausnerforgatókönyvíró: Jessica Hausneroperatőr: Martin Gschlachtvágó: Karina Resslerszereplő(k): Christian Friedel (Heinrich)Birte Schnoeink (Henriette)Stephan Grossmann (Friedrich Louis Vogel)Sebastian Hülk (Sophie)Katharina SchüttlerMarc BischoffNickel BösenbergA film értékelése: 6/104 szavazatÉrtesítőHozzáadás: Berlin, a romantika kora. Az ifjú költő, Heinrich a szerelem által próbálja különös módon legyőzni az elkerülhetetlen halált, de nem sikerül szkeptikus unokanővérét, Marie-t bevonnia öngyilkossági tervébe. Megpróbál felülemelkedni Marie érzéketlensége feletti elkeseredésén, amikor véletlenül megismerkedik Henriette-tel, aki egy üzletfelének a felesége. Heinrich ajánlata eleinte vonzónak tetszik a fiatalasszony számára - de csak addig, amíg halálos betegségére fény nem derül. Az Amour fou romantikus film, amelyet Heinrich von Kleist 1811-ben elkövetett öngyilkosságának története ihletett.

(12)
Uránia-terem: április 23–29. > 17.45
A pláza ásza Vegasban
(Paul Blart: Mall Cop 2)
A pláza ásza Vegasban (Paul Blart: Mall Cop 2)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 94 perc, 2015

Rendező: Andy Fickman

Szereplők: Kevin James, Raini Rodriguez, Eduardo Verástegui, Daniella Alonso, Neal McDonough, David Henrie, D.B. Woodside

Nem mindig az a kemény, aki nagy, erős és gumibotot hord. Paul (Kevin James) például puha, nem túl eszes és túlságosan is teli van jó szándékkal. Tiszteli a zsarukat és imádja az egyenruhát: de csak egy nagyáruház biztonsági őre. Eddig jutott a rendvédelmi szamárlétrán, és úgy tűnik, nem is nagyon fog már feljebb kapaszkodni. Paul a lányával Las Vegasba utazik, akkor sem a kaszinók érdeklik: egy biztonsági őrök számára szervezet Expón szeretne részt venni. De aki született kétballábas, azzal mindig történik valami. A játékbarlangok csillogó világában még a helyi biztonsági emberek is azt hiszik, sokat érnek - folyton megalázzák és kiröhögik a mackószerű gorillát. Amikor viszont egy csapat szuperveszélyes műkincstolvaj csap le a városra, ki az, aki egyedül szembeszáll velük? Hát persze, hogy az, aki nyilvánvalóan teljesen esélytelen. A pláza ásza.

(12)
Béke Art-mozi: április 23–29. > 18.00
Ahol a szivárvány véget ér
(Love, Rosie)
Ahol a szivárvány véget ér (Love, Rosie)

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2014

Rendező: Christian Ditter

Szereplők: Lily Collins, Sam Claflin, Art Parkinson, Christian Cooke, Tamsin Egerton, Jaime Winstone, Suki Waterhouse

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

(12)
Uránia-terem: április 23–29. > 20.00
Adaline varázslatos élete
(The Age of Adaline)
Adaline varázslatos élete (The Age of Adaline)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 110 perc, 2015

Rendező: Lee Toland Krieger

Szereplők: Blake Lively, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Michiel Huisman, Amanda Crew, Richard Harmon, Kathy Baker, Anjali Jay

A film a 29 éves Adaline varázslatos életét meséli el, aki egy majdnem végzetes baleset után nem öregszik tovább. A 20. században a lány egy nagy világkörüli utazásba fog, miközben megőrzi titkát. Azonban találkozik egy férfival, aki mindörökre megváltoztatja életét.

(16)
Béke Art-mozi: április 23–29. > 20.15 – Európai Panoráma
Party Girl
Party Girl

színes, feliratos, francia film, 96 perc, 2014

Rendező: Samuel Theis, Claire Burger, Marie Amachoukeli-Barsacq

Szereplők: Angélique Litzemburger, Joseph Bour, Mario Theis, Samuel Theis, Séverine Litzenburger, Cynthia Litzenburger, Chantal Dechuet

A hatvanéves Angélique fiatalos életet és korát meghazudtolóan él, aminek bizonyítéka, hogy táncosnőként szerepel a francia-német határ közelében álló bár késő esti kabaréiban. Szabadidejét is inkább bulikban és mulatozással tölti, semhogy elfogadja az idő múlását, vagy egyedül bánkódjon a bár fölötti kis szobájában. Romantikus életét csupán a vendégek adják, akiktől csak egy pohár italra számíthat esténként. Egy napon azonban megismerkedik Michellel, aki többet szeretne a nőtől egy futó kalandnál, s úgy érzi, vele képes lenne megállapodni. A szimpátiát így hamar leánykérés követi - de vajon, amit a férfi kínál, elegendő-e arra, hogy Angélique korábbi mindennapjaiból kilépve új életet kezdjen?

(6)
Uránia-terem: április 25–26. > 14.00 – A Föld Napja
3D
Amazónia
(Amazonia)
Amazónia (Amazonia)

színes, magyarul beszélő, francia-brazil természet film, 83 perc, 2013

Rendező: Thierry Ragobert

Az Amazónia a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre. A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök, aki ketrecéből szabadulva, egy baleset nyomán kikerül a dzsungelbe. Sai - aki fogságban született és nevelkedett - miután lezuhan a repülő, amellyel szállították, egyedül találja magát a buja őserdőben. Egy rendkívüli kaland hőseként találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel és a csodálatos, néha mérgező növényzettel. Félelmetes ragadozókkal és az Amazonas dagályával is szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között.

2015. április 30.–május 6.
Közérdekű információk
design by chris