Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30-20.15
MiskolcPont kártya elfogadó hely. Mozijegyenként 5 pontot adunk.
MiskolcPont kártya elfogadó hely.
Mozijegyenként 5 pontot adunk.

Filmválasztó

2014. október 30.–november 5.
(6)
Uránia-terem: október 30.–november 5. > 15.30
3D
T.S. Spivet különös utazása
(The Young and Prodigious T.S. Spivet)
T.S. Spivet különös utazása (The Young and Prodigious T.S. Spivet)

színes, magyarul beszélő, francia-kanadai családi film, 105 perc, 2013

Rendező: Jean-Pierre Jeunet

Szereplők: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Robert Maillet, Judy Davis, Julian Richings, Niamh ?Wilson, Jakob Davies

Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni.Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül.

(16)
Béke Art-mozi: október 30.–november 5. > 16.00, 18.00 – Európai Panoráma
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

színes, magyar játékfilm, 90 perc, 2014

Rendező: Reisz Gábor

Szereplők: Ferenczik Áron, Horváth Miklós, Győriványi Bálint, Owczarek Tomi, Lukács Roland, Jakab Juli, ?Takács Katalin, Makranczi Zalán, Kapronczai Erika, Kovács Zsolt

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

(16)
Uránia-terem: október 30.–november 5. > 17.45
Az ismeretlen Drakula
(Dracula Untold)
Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 2014

Rendező: Gary Shore

Szereplők: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Samantha Barks, Charlie Cox, Zach McGowan, ?Art Parkinson

Luke Evans a főszereplője ennek a nagyszabású, izgalmas akció-kalandfilmnek, amely feltárja az eredettörténetét annak a férfinak, akiből Drakula lett

(16)
Uránia-terem: október 30.–november 5. > 20.00
Sírok között
(A Walk Among the Tombstones)
Sírok között (A Walk Among the Tombstones)

színes, magyarul beszélő, amerikai film, 113 perc, 2014

Rendező: Scott Frank

Szereplők: Liam Neeson, Marina Squerciati, Sebastian Roché, Mark Consuelos, David Harbour, Boyd ?Holbrook, Dan Stevens

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

(12)
Béke Art-mozi: október 30.–november 5. > 20.15 – Európai Panoráma
Egy nehéz nap éjszakája
(A Hard Day's Night)
Egy nehéz nap éjszakája (A Hard Day

fekete-fehér, feliratos, angol zenés film, 85 perc, 1964

Rendező: Richard Lester

Szereplők: John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock'n'roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

design by chris