Hogyan legyél jó feleség?

feliratos francia film, 109 perc, 2020

Rendező: Martin Provost

Szereplők: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky, Edouard Baer

Egy jó feleség kézben tartja a háztartást, és szó nélkül eleget tesz házastársi kötelezettségeinek – Paulette Van Der Beck legalábbis ezt tanítja a lányneveldében. Csakhogy egy nap váratlanul megözvegyül, és meginog minden addigi meggyőződésében. Hogy ebben az is benne van-e, hogy a sors ismét összehozza ifjúkori szerelmével? Vagy megcsapja 68 szele? A lényeg, hogy végre szabadon dönthet.

Idén december 10-én kerül megrendezésre az Europa Cinemas, valamint az Európai Bizottság MEDIA Programja kezdeményezésére és támogatásával a „2021 European Cinema Night” (2021 Európai Moziest), a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében. Ez az esemény abból a célból jött létre, hogy bemutassa, hogy a MEDIA Program hogyan támogatja az európai filmipart és a kultúrát, melynek segítségével bemutassa az európai filmek gazdagságát és változatosságát. A CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett art mozitermek aktív tagjai az Europa Cinemas mozihálózatnak, ezért örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az esemény programja:
Köszöntő és néhány gondolat a vetítésre kerülő filmről
Hogyan legyél jó feleség? című magyarul beszélő francia film vetítése

A film főszereplője Juliette Binoche, aki 2016-ban a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Európai Mozi Nagykövete díját nyerte el.

A VETÍTÉS INGYENES!
Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy a mozi jegypénztárában, nyitvatartási
időben (minden nap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Vetítések:

Nincs műsoron