Magasmentés

magyar film, 109 perc, 2023

Rendező: Fésős András

Szereplők: Bogdan Dumitrache, Börcsök Olivér, Keszég László, Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza, Takáts Andrea, Schruff Milán

A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története. Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.

2023. november 6-án a vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz a film rendezője, Fésős András, producere, Hutlassa Barnabás, valamint a film szereplői közül Börcsök Olivér, Keszég László, Takáts Andrea, Schruff Milán.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Vetítések:

Nincs műsoron