Klassz napok

KLASSZ NAPOK:
DIÁKVETÍTÉSEK A MISKOLC MŰVÉSZETEK HÁZA URÁNIA ÉS BÉKE ART MOZITERMEKBEN


2023. szeptember 1 – 2024. június 30.

A KLASSZ NAPOK 2023. szeptember 1 – 2024. június 30. között, a magyarországi art mozikban zajló, az általános- és középiskolásokat megcélzó rendezvény- és vetítéssorozat, amely szervesen kapcsolódik az iskolai tananyaghoz. Célja, hogy ez a korosztály minél nagyobb létszámban, minél gyakrabban jusson el a moziba, s így legyen része a közösségi filmnézés élményében. A program keretében kedvezményes iskolai vetítéseket szervezünk a miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben általános- és középiskolások számára.

A klasszikus hazai filmkincsre és a közelmúlt magyar filmtermésére épülő válogatás szinte minden tantárgy oktatásában segítséget nyújthat, úgy a magyar irodalom, a történelem, a digitális és vizuális kultúra, a dráma és színház, valamint a természettudományi tantárgyak tanításában, mint az osztályfőnöki órákon tárgyalt morális problémák feldolgozásában.

A programban szereplő filmek listáját az alábbi linken tudják megtekinteni:
https://online.fliphtml5.com/pxkms/xopo/#p=1

A vetítési programban szereplő filmek egy részéhez komplex tanári segédanyagcsomag is rendelkezésre áll, amely ötleteket és kreatív feladatokat kínál a filmek élményszerű feldolgozásához.

A program keretében vetített filmek jegyára: 500 Ft.

Ha körvonalazódott Önben, melyik filmet, filmeket szeretné a diákjaival megtekinteni, kérjük, töltse ki az alábbi linken elérhető jelentkezési űrlapot.

Jelentkezési lap

A program keretében a csoportos diákvetítések során közreműködő, az osztályt, csoportot kísérő 1 fő pedagógus szervezőmunkáját minden sikeresen megvalósult vetítés után bruttó 10.000 Ft megbízási díjjal honoráljuk, az Art-Mozi Egyesülettel kötött egyedi megbízási szerződés alapján.

Amennyiben kérdése merül fel a programmal és a vetítésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Art-Mozi Egyesület munkatársával a szervezes@artmoziegyesulet.hu e-mail címen vagy mozinkkal az iroda@cinemis.hu e-mail címen.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vetítéseken dokumentációs és promotációs céllal képfelvétel készül.